خبرنگاری(شغل،رشته های مرتبط،زمینه اشتغال،مزایا و معایب)

شغل خبرنگاری

شغل خبرنگاری

شغل خبرنگاری

شغل خبرنگاری(شغل،رشته های مرتبط،زمینه اشتغال،مزایا و معایب)

یکی از جذاب ترین خصوصیات یک شغل داشتن شهرت می باشد معمولا خیلی از افراد به از نظر شخصیتی دنبال بدست آوردن شهرت می باشند و یکی از روش های بدست آوردن شهرت و دیده شدن از طریق تلوزیون خبرنگار شدن می باشد

هرجایی که اتفاقی رخ دهد معمولا خبرنگاران در انجا حاضر خواهند بود آن ها معمولا پس از حضور در جامعه و تهیه خبر و گزارش به دفتر روزنامه ها و مجلات،تلوزیون و یا رادیو می روند تا اخبار خود را نوشته و منتشر کنند

و جالب اینجاست بدانید که خبرنگاران رادیو و تلوزیون نیز حتما باید اخبار خود را مکتوب کنند و گاهی لازم است مقدمه ای بر خبر بنویسندکه گوینده خبر آن را بخواند

معمولا خبرنگاران رادیو و تلوزیون از فضایی که مجلات و روزنامه ها برای ارائه اطلاعات در اختیار دارند محروم هستند به تهیه خبر و گزارش از رویدادها و حوادث جاری برای روزنامه‌ها و رسانه‌های جمعی دیداری و شنیداری، به منظور آگاه کردن عموم مردم «خبرنگاری» میگویند.

پس اگر دوست دارید خبرنگار شوید ولی از شرایط ورود به این شغل اطلاع ندارید با میوه زندگی همراه باشید

خبرنگار چه کسی است؟

«خبرنگار» کسی است که به جمع آوری اطلاعاتی درباره حقیقت یک رویداد می‌پردازد. او با انتشار بجا، به موقع و دقیق این اطلاعات مردم را قادر می‌سازد که در مورد مسائل روز جامعه به درستی فکر کنند.

خبرنگار چه خصوصیات شخصیتی باید داشته باشد؟

کنجکاو، دقیق و تیزبین است: او باید موشکافانه به مسائل بنگرد (دقیق ببیند و خوب گوش کند) و توانایی کشف راز و رمزهای پشت‌پرده هر اتفاق را داشته باشد

نکته سنج است: او باید نسبت به تمام اتفاقاتی که در پیرامونش می‌افتد، دید انتقادی داشته باشد.

روابط عمومی بالا دارد: خبرنگاری شغل پر جنب و جوشی است؛ بنابراین، برای کسی مناسب است که روحیه بانشاط داشته باشد. او باید بتواند با همه ی اقشار جامعه وارد مذاکره شود و از آنها اطلاعات بگیرد.

صادق و امانت دار است: خبرنگار باید هر چیز را آن طور که هست، بنگرد بکوشد آن را همانطور که دیده است، بیان کند.

رازدار است: گاهی خبرنگارها از اخباری مطلع می شوند که در صورت انتشار آنها نظم و امنیت جامعه به خطر می‌افتد. آنها باید این خبررا برای همیشه پیش خود نگه دارند.

سریع است: اگر میخواهید خبرنگار شوید و دراین شغل بمانید، خوب است بدانید که همیشه باید به دنبال شکار خبرهای جدید باشید پس لازم است سرعت عمل داشته باشید.

شجاع است: خبرنگاربه دلیل حضوردر صحنه های مختلف جامعه که احتمال خطرهم در آنها وجود دارد، باید شجاع باشد. همچنین ممکن است به دلیل تهیه یک خبر و اطلاع‌رسانی درباره آن از طرف فرد یا گروهی مورد تهدید قرار گیرد.

صبور و پیگیر است: خبرنگار ممکن است برای تهیه ی خبر، مصاحبه و گزارش بارها به در بسته برخورد کند، مثلا مسئولان یا سازمان ها با او همکاری نکنند. در چنین شرایطی او نباید خسته شود بلکه باید با اراده کار خود را دنبال کند.

مطیع قانون است: خبرنگار مطیع قانون کشوری است که در آن فعالیت می کند و باید همیشه از این قانون تبعیت کند.

اهل مطالعه است: داشتن دانش عمومی در حوزه های مختلف برای خبرنگار ضروری است.

او باید در حوزه تخصص خود (ورزشی، سیاسی، سینمایی و…) همه چیز را بداند و این از طریق مطالعه کتاب، شنیدن اخباردیگر رسانه ها، دیدن فیلم ممکن می شود.

چطور وارد شغل خبرنگاری شویم؟

حداقل مدرک تحصیلی این رشته کاردانی است. رشته خبرنگاری در دو مقطع کاردانی و کارشناسی تنها در دانشکده خبر تدریس می‌شود.

دانش آموختگان رشته علوم ارتباطات نیز می توانند در این شغل فعالیت کنند (این رشته در دانشگاه های دیگر هم تدریس میشود).

امکان ادامه تحصیل در رشته علوم ارتباطات تا مقطع دکترا وجود دارد

چطور خبرنگار رادیو و تلوزیون شویم؟

اگر میخواهید خبرنگار رادیو و تلویزیون شوید، می توانید دانشکده صدا و سیما را برای تحصیل انتخاب کنید. این انتخاب راه شما را تا حدی هموار می‌کند.

اگر می خواهید خبرنگار رادیو و تلویزیون شوید، باید بدانید تنها تهیه خبر کافی نیست بلکه علاوه بر آن باید مهارت‌های مانند عکاسی و تصویربرداری و تدوین را بیاموزید زیرا در صورتی که عکاس و تصویربردار در دسترس نباشند، باید بتوانید خودتان برای خودتان عکس و فیلم تهیه کنید. خبرنگاران حرفه ای گاهی سر میز تدوین هم می نشینند و کار خود را تدوین می‌کنند.

در شغل خبرنگاری مهارت مهم تر است یا تحصیلات؟

البته در این شغل کسب مهارت های لازم از تحصیلات مهم تر است. در عین حال، فرد می‌تواند به طور خاص در زمینه تحصیلاتی که دارد به تهیه خبر بپردازد مثلا دانش آموخته ی رشته علوم سیاسی می‌تواند در زمینه مسائل سیاسی، دانش آموخته اقتصاد صرفا در حوزه ی اقتصادی و دانش آموخته مدیریت در زمینه صنایع و بازرگانی به فعالیت بپردازد. در دنیای امروز که دسترسی به اخبار بسیار آسان شده است، آنچه شما را به عنوان یک خبرنگار حرفه ای می شناساند، بیان خبر نیست بلکه تحلیل آن و پیش بینی حوادث آینده است و تحصیلات تخصصی در این زمینه دید خوبی برای تحلیل به شما میدهد. درضمن، بعضی آموزشگاههای آزاد و فرهنگسراها هم به آموزش این رشته می پردازند.

چطور خبرنگار مطلوعات(مجله،روزنامه،هفته نامه و… )شویم؟

اگر می خواهید وارد شغل خبرنگاری مطبوعات شوید، می توانید این کار را از مدرسه شروع کنید مثلا برای روزنامه دیواری های مختلفی که به مناسبت های مختلف تهیه می‌شوند، خبر جمع آوری کنید و به قلم خودتان بنویسید. یادتان باشد یکی از مهمترین مهارت ها برای احراز این شغل وجود داشتن قلم قوی است. بعد از مدرسه می توانید با مراجعه به نشریات محلی و بعد از خبرگزاری‌ها، مهارت های نوشتاری خود را تقویت کنید. در صورت طی کردن این مراحل، شیوه های خبرنویسی را می آموزید و با آنچه در نوشتن خبر اهمیت دارد آشنا می شوید آخرین مرحله در نوشتن خبر سرمقاله نویسی است که تخصصی تر و مشکل تر از خبرهای معمولی است.

درامد شغل خبرنگاری چقدر است؟

خبرنگاران در ایران عموما حقوقی از ۹۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون دریافت می‌کنند! با توجه به اینکه برخی از رسانه‌ها برای جریان‌سازی در برهه‌ای خاص ایجاد می‌شود و یا ممکن است حامی رسانه یا نخواهد و یا نتواند حمایت خود را ادامه دهد که این اتفاق منجر می‌شود تا یا رسانه تعطیل شود و یا رسانه نیرو‌های خود را تعدیل کند! امنیت شغلی در این حرفه چیزی شبیه شوخی است و ممکن است خبرنگاران مجبور باشند تا چندماه از پس‌انداز خود هزینه‌ها را تامین کنند(البته این اعداد به نقل از یکی از خبرنگاران جراید آمده است و خبرنگاران صدا و سیما درامد بالاتری دارند)

رسم است که برخی از نهاد‌ها و سازمان‌ها بعد از هر نشست خبری که برگزار می‌کنند کارت هدیه‌ای (با موجودی عموما ۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان) به خبرنگاران می‌دهند برخی از نهاد‌ها به جای کارت هدیه محصول و یا کتاب هدیه می‌دهند.

چگونه خبرنگار خوبی شویم و در آن پیشرفت کنیم؟

شرایط ارتقا بستگی زیادی به کسب مهارت های لازم و تجربه دارد. اگر خبرنگار تنها به نقل قول بپردازد و نتواند یک گزارش تحلیلی بنویسد یا در بخش تصویری تنها به گفتن خبر اکتفا کند پیشرفت زیادی نخواهد داشت ولی در صورت تلاش برای ارائه گزارش ها به صورتی متفاوت و به دست آوردن تجزیه لازم در بخش مطبوعات می تواند دبیر سرویس، معاون سردبیر در روزنامه ها و مجلات حرفه ای تر و در نهایت سردبیر شود. در صدا و سیما نیز می تواند مدیر خبر شود یا برای خدمت به دفاتر خبری خارج از کشور اعزام گردد.

در شغل خبرنگاری با چه کسانی بیشتر ارتباط دارید؟

خبرنگار با ویراستار روی صفحه بند، سردبیر و مدیر مسئول در مطبوعات وعکاس، فیلمبردار، تدوینگر و صدابردار در رادیو و تلویزیون در ارتباط است.

وظایف و مسئولیتهای شغل خبرنگاری چیست؟

  • توجه به واقعیت‌ها در تهیه خبرو در اختیار گذاشتن اخبار و اطلاعات صحیح و دقیق و تفسیر های منطقی و منصفانه
  • استفاده از چندین مبلغ منبع اطلاعاتی مرجع کامل،خصوصا در مواردی که موضوع گزارش جنجال ‌برانگیز باشد.
  • گزارش به دور از جبهه گیری و به تصویر کشیدن جوانب مختلف یک موضوع بدون طرفداری از فرد یا گروه خاص
  • دقت درمحرمانه نگه داشتن منابع (سازمان های خبری معمولا قوانینی خاص در مورد محرمانه نگه داشتن منابع دارند که خبرنگاران از آنها تبعیت کنند).
  • تلاش در جهت تهیه اخبار سودمند (خبررسانی، ماهیتی آموزشی دارد و خبرنگار به حکم وظیفه اخلاقی و اجتماعی خود باید مروج خوبی ها باشد).
  • احترام به حیثیت شخصی و حریم خصوصی افراد و خودداری از توهین و تهمت نسبت به اشخاص
  • احترام به استقلال و حاکمیت ملی، نظم و امنیت عمومی و همچنین آسایش، سلامت و آرامش روانی جامعه و دفاع از منافع و مصالح همگانی، از وظایف اجتماعی مهم خبرنگار به شمار می‌رود.

محاسن شغل خبرنگاری:

  • تعامل اجتماعی بالا (به ویژه با چهره های مشهور سیاسی، فرهنگی و هنری)
  • به روز بودن از نظر اطلاعات
  • خبرنگاران می‌توانند در بسیاری از مکان هایی که امکان حضور افراد عادی وجود ندارد، حاضر شوند و این می‌تواند برای افراد هیجان طلب مزیت مهمی باشد.
  • خبرنگاران قدرت درک و تحلیل مسائل را پیدا می کند.

معایب و محدودیت های شغل خبرنگاری:

از محدودیت‌های این شغل می‌توان به سختی کار و ناامنی شغلی اشاره کرد. خبرنگاران در معرض انواع فشارها و آسیب های جسمی، روانی و امنیتی هستند. آنها مدام بین توجه به منافع خود و اطلاع رسانی درست (بدون سانسور) دچارسرگردانی می شوند و همین امر فشار روانی زیادی به آنها وارد می‌کند و زندگی شخصی آن ها کنترل شود و این ازدیگر محدودیت‌های این شغل است.

چگونه اطلاعات بیشتری در مورد شغل خبرنگاری بدست بیاورم؟

باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری پانا (خبرگزاری دانش آموزی)، دانشکده خبر، انجمن‌های صنفی مطبوعات، روزنامه ها و بخش مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراکزی هستند که می تواند راهنمای خوبی برای شما باشند.

لطفا سوالات و اطلاعات خود را در مورد شغل خبرنگاری با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید www.mivezendegi.ir

میوه زندگی در شبکه های اجتماعی

13 نظر در “خبرنگاری(شغل،رشته های مرتبط،زمینه اشتغال،مزایا و معایب)

  1. کبیری گفت:

    سلام مدارک تحصیلی مورد نیاز برای ورود به شغل خبرنگاری چیه

    1. سلام و درود بر شما
      حداقل مدرک تحصیلی این رشته کاردانی است. رشته خبرنگاری در دو مقطع کاردانی و کارشناسی تنها در دانشکده خبر تدریس می‌شود.

      دانش آموختگان رشته علوم ارتباطات نیز می توانند در این شغل فعالیت کنند (این رشته در دانشگاه های دیگر هم تدریس میشود).

      1. ناشناس گفت:

        سلام ببخشید چه رشته ایی باید انتخاب کنم برای خبرنگار شدن چه سرشاخه ایی باعد بخونم ممنون میشم زودتر اطلاع بدین

        1. برای ورود باید از طریق رشته انسانی وارد بشید ولی باید ببینید که دانشکده صداو سیما اون سال از طریق کنکور پذیرش داره یا نه
          موفق باشید

  2. ناشناس گفت:

    دادن هدیه به خبر نگار و یا پذیرشش از سوی خبرنگار در بیشتر کشور های غربی مصداق پرداخت حق السکوت و یا رشوه برای دستکاری خبر و کج کردن واقعیت حساب می شه و مجازات دارد .

    1. ممنونم دوست عزیز بابت اشتراک گذاری نظرتون

  3. عظیم گفت:

    کلاسهای تمرین ازاد خبرنگاری در کجا تشکیل میشود

    1. سلام اطلاعی ندارم ولی میتونید از سایت های مختلف بررسی کنید
      پایدار باشید

  4. محمد عرفان اسدی گفت:

    سلام از رشته هنر و فوتو گرافیک میتونم وارد خبر نگاری بشم؟؟

  5. محمد عرفان اسدی گفت:

    سلام از رشته هنر و فوتو گرافیک میتونم وارد خبر نگاری بشم؟؟؟

    1. سلام درود بر شما داخل مقاله توضیح دادم

  6. سارا گفت:

    مگه به گدا حقوق میدن؟

  7. هانیه گفت:

    درسته خبرنگاری شغل سختیه ولی خداوکیلی خبرنگار باید جونشو، ارامشو و امنیت شو بزاره مخصوصا خبرنگاران سیاسی . حقوقشون هم ک اندازه بخورو نمیره
    خبرنگاری در اصل انگشت کردن تو لونه ی زنبوره
    عسل هم مث اطلاعاتی می مونه ک خبرنگار ب اون احتیاج داره البته باید با دستکش دستشو ببره داخل لونه و گرنه برای خودش بد میشه بعضی از زنبوره ها هستن مث زنبور گاوی حکایت بعضی از اقا زاده های کشور ماس
    اونجا دیگ نباید با دستکش ساده جلو بری
    دستکش مخصوص داره در آخر بگم
    خداوکیلی خبرنگاری شغل سختیه مخصوصا برای خانوم هایی ک میخوان خبرنگار سیاسی بشن این شغل هم از نظر امنیت بشدت خطر ناکه و هم از نظر مالی حقوق بسیار کمی داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
سبد خرید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من