شغل قنادی(شغل،رشته،فرصت های شغلی وبازارکار)
معمولا انسان دوست دارد لحظات شاد و خوشحالی خود را با شیرینی شادتر کند پس در اعیاد و یا جشن های مختلف از این خوردنی دوست داشتنی استفاده می کند
شیرینی همیشه طرفداران زیادی داشته است و خلاقیت یکی از محوری ترین اصول ساخت و فروش شیرینی های مختلف می باشد
شیرینی از جمله وسایل پذیرایی در جشنها، مهمانیها و اعیاد است و اغلب ما انواع آنها را دوست داریم. با این حال، شیرینی میتواند بسیار مضر باشد. نحوه پخت شیرینی و مواد استفاده شده در آن در سلامت این محصول خوش مزه بسیار تاثیر دارد
به پخت و عرضۀ انواع شیرینی، شکلات و نانهای فانتزی قنادی میگویند. شغل قنادی قطعا با اضافه وزن همراه است!
«قناد» کسی است که نحوه پخت و تزیین انوع شیرینی و شکلاتهای سنتی و بین المللی را آموخته است و گاهی به نوآوری و خلاقیت در این زمینه دست میزند.
پس با میوه زندگی همراه باشید تا به بررسی شغل خوشمزه قنادی بپردازیم
قناد چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد؟
خلاق و خوش ذوق است: این حرفه هم مانند آشپزی یک هنر است. مشتری ها دوست دارند شیرینی ها و دسرهای زیبا، خوش طعم و متنوع بخورند. بنابراین، قنادی موفق است که بتواند هرچه بیشتر به این نیاز مشتریانش پاسخ دهد.
مسئولیت پذیر است: قنادها امکان استفاده از مواد غیرمرغوب را دارند. آنها باید مسئولیت پذیر باشد و چون میدانند که شیرینی با سلامت مردم در ارتباط است، بهترین مواد و روش طبخ را انتخاب کنند.
سرعت عمل و دقت بالایی دارد: در عیدها و هنگام جشنهای مذهبی و ملی قنادها باید مقدار زیادی شیرینی با کیفیت و زیبایی همیشگی تولید کنند. آنها در صورتی موفق به انجام دادن این کار میشود که سرعت عمل و دقت بالایی داشته باشد
منظم و تمیزاست: رعایت نظم درفضای آشپزخانه و تمیزبودن به دلیل تماسی مستقیم دست با مواد برای قناد ضروری است.
توانایی کار گروهی را دارد: در قنادیها و مراکز تهیه شیرینی، کارها تقسیم میشود و هرکس وظیفهای دارد. بنابراین افراد باید بتوانند همکاری خوبی با هم داشته باشند.
چطور قناد شویم؟
تحصیل در هنرستان:برای شروع میتوانید در هنرستان در رشته آشپزی و قنادی تحصیل کنید و با پخت انوع شیرینیهای سنتی و بین المللی آشنا شوید
کلاسهای آزاد این رشته: دانش تکمیلی مورد نیازتان را کسب کنید. در ادامه، میتوانید با سرمایه شخصی کار مستقل خود را شروع کنید یا به عنوان شاگرد در قنادیهای معتبر مدتی به کسب تجربه بپردازید.
قنادی در ایران همواره یک شغل خانوادگی و موروثی بوده است و افراد بسیاری این کار را از طریق تجربه آموخته اند. با این حال، بعضی افراد علاقهمند برای کسب تجربه در همایشها و دورههای کوتاه مدتی که در سایر کشورها برگزار میشود، شرکت میکنند یا در خارج از کشور به تحصیل در این رشته مشغول میشوند.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی یک مغازه قنادی:
تجهیزات مورد نیاز عبارتند از:
- یخچال صنعتی قنادی به قیمت به قیمت ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان
- ست کامل یخچال کیک و شیرینی هایپرمارکتی به قیمت، ۱۵ میلیون تومان
- یخچال و ویترین شیرینی فروشی به قیمت ۱۲ میلیون تومان
- فر بزرگ شیرینیپزی به قیمت ۸ میلیون تومان
- دستگاه همزن صنعتی به قیمت دو میلیون تومان
- قهوهجوش صنعتی سه میلیون تومان
- مخلوطکن بزرگ صنعتی به قیمت یک و نیم میلیون
- قالبهای شیرینیپزی به قیمت ۵۰۰ هزار تومان.
البته مواد اولیه مانند آرد مخصوص شیرینیپزی، شکر سفید و شکر قهوهای، قهوه، شکلات، شیر، وانیل، زعفران، انواع پودر ژله، انواع اسانسها، بیکینگپودر، انواع مغزهای آجیل، انواع میوه خشک، خامه، انواع میوه تازه،پودر قند و … بخش دیگری از سرمایه اولیه را به خود اختصاص میدهد که در مرحله اول راهاندازی قنادی باید حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون سرمایه صرف خرید این مواد کرد.
به صورت معمول بیش از ۴۰ درصد فروش روزانه یک قنادی سود خالصی است که به دست میآید
پس از یادگیری قنادی در کجا می توانیم مشغول به کار شویم؟
قنادها در آشپزخانه قنادی ها، رستورانها و هتلها مشغول به کارند.
اگر آنها در قنادی کار کنند، چیدمان مغازه و سینیهای شیرینی بسیار مهم است. آنها ممکن است جذب کیترینگها (مراکز تهیه غذا) رستورانها، هتلها و … شوند
در خانه به پختن شیرینی های خانگی بپردازند. قنادها همچون آشپزها هنگام کار از پیش بند، دستکش و کلاه استفاده میکنند. ارتباطهای آنها کاملا تابع محلی است که در آن مشغول به کارند. آنها با همکاران خود، فروشندگان مواد و وسایل قنادی و مشتریانی از صنفهای مختلف در ارتباطاند.
وظایف و مسئولیتهای شغل قنادی:
- داشتن مهارت پختن انواع شیرینیهای سنتی، تر، دسر، نانهای فانتزی
- شناخت مواد اولیه مطلوب برای کار قنادی
- به روزرسانی اطلاعات خود در مورد انواع شیرینی در سراسر دنیا
- به کار بردن خلاقیت در پخت شیرینی و ابداع شیرینیهای جدید
- آگاهی از نحوه چیدن انواع شیرینی و دسر.
محاسن شغل قنادی:
این شغل برای خانمها بسیار مناسب است. آنها میتوانند شیرینیهای خانگی بپزند و تولیداتشان را به مشتریان محلی یا قنادیها عرضه کنند یا به آموزش این هنر مشغول شوند. شیرینی پزی شغلی مفرح است و شاغلان به آن در بعضی ماههای سال بسیار پرکارند اما در ماههایی مثل محرم و سفر زمانهای آزاد زیادی دارند. پس افرادی که این سبک کار کردن را دوست دارند، میتوانند این شغل را انتخاب کنند.
محدودیت ها و معایب شغل قنادی:
شغل قنادی جز، غیرمطمئنترین رشتههای کاری در ایران است. مگر آنکه شما سرمایه فراوانی داشته باشید و بتوانید با قنادیهای سرشناس همکاری کنید. هرتغییری در واردات، گرانی یا کمبود مواد اولیه و بیماریهای حیوانی (که عرضه شیر گاو را دچار مشکل میکند) بر این شغل تاثیر میگذارد.
لطفا سوالات و تجربیات خود را در مورد شغل عینک سازی با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید www.mivezendegi.ir