روانشناسی(معرفی رشته و شغل)

روانشناسی

روانشناسی

روانشناسی

روان شناس چه کسی است:

«روان شناس» کسی است که علاوه بر ارائه پیشنهاد برای جلوگیری از بیماری روحی ، با استفاده از آزمون و مصاحبه بیماری های افسردگی ، اضطراب ، وسواس و… را تشخیص می دهد و درمان می کند.

ویژگی های روان شناس:

از فن بیان برخوردار است: روان شناس در مرحله اول باید بتواند با خوب صحبت کردن تاثیر خوبی به مراجع بگذارد. اعتماد او را جلب کرده و رابطه خوبی با وی برقرار کند.

از قدرت تجزیه و تحلیل قوی ، منطق و استدلال دید عمیق نسبت به اطراف بهرمند است: روان شناس برای تشخیص مشکل بیمار و انتخاب نوع درمان باید تمام جوانب امر را بسنجد و این ، نیازمند قدرت تجزیه و تحلیل قوی ، منطق و استدلال است . او باید بر ظرافت های رفتاری اغراد متمرکز شود و زود تصمیم نگیرد .

تمرکز فکری و دقت حواس دارد: اوباید خوب به حرف های بیمار یا مراجع توجه کند.

قدرت سازگاری و درک و همدلی قوی دارد: روان شناس افراد مختلف را با خصوصیات مثبت و منفی میپذیرد و با آن ها ارتباط می گیرد.

ثبات عاطفی دارد: روان شناس باید تعادل روحی و عاطفی داشته باشند ؛ زیرا با انواع مراجعان و حتی بیماران روحی برخورد می کند که هر کدام مشکلات خاص خود را دارند.

صبور و با حوصله است: او برای برخورد با بیماران وکمک به آن ها برای حل مشکلاتشان باید صبور باشد.

ورود به شغل روانشناسی:

مدرک تحصیلی لازم برای این شغل «کارشناسی ارشد» و «دکترا» در یکی از گرایش های روان شناسی بالینی یا عمومی است.

این رشته در مقطع کارشناسی دارای چهار گرایش بالینی ، آموزش کودکان استثنایی ، صنعتی – سازمانی و عمومی است . در روان شناسی صنعتی – سازمانی ، یافته های روانشناسی را در صنعت به کار میبرند و در روانشناسی کودکان استثنایی از این یافته ها در رابطه با کودکان استثنایی (تیز هوشان ومعلولان جسمانی) استفاده می کنند.

توجه داشته باشید که اگر بخواهید دکتر روان شناس شوید ، باید تحصیلات خود را تا دوره دکتری ادامه دهید. در غیر این صورت ، به عنوان دستیارتحقیق مشغول به کار خواهید شد.

برای موفقیت در اینن رشته بهتر است پایه ریاضی خوبی داشته باشید و در درس آمار نیز قوی باشید. در عین حال ، باید زبان انگلیسی شما خوب باشد و به فیزیولوژی هم مسلط و علاقمند باشید.

پیشرفت شغلی در روانشناسی:

شرکت در کارگاه ها و سمینار های علمی ، ارائه نقاله و پژوهش های علمی ، کسب مدارک بالاتر تحصیلی و البته تجربه ، راه های پبشرفت و موفقیت شما در این شغل است.

فضای شغلی رشته روانشناسی:

مطب یک روان شناس باید خلوت و آرام ، در فضایی سر پوشیده با چیدمان زیبا و آرامش بخش و نور و حرارت کافی باشد . ممکن است او همراه با چند روان شناس دیگر مشغول به کار شود اما اگر مطبش شخصی باشد ، به راحتی میتواند ساعات کاری خود را تعیین کند . یک روانشناس علاوه بر ویزیت بیماران در مطب ممکن است در دانشگاه ها یا مراکز تحقیقاتی ، مدارس و درمانگاه ها ، خانه های سالمندان و مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست نیز فعالیت کند.

روان شناس با پرستارها ، پزشکان ، مشاووران ، متخصصان مغز و اعصاب ، روان پزشکان ، مددکاران ، آسیب شناسان گفتار و زبان ، و روان سنج ها در ارتباط است.

وظایف و مسئولیت های شغل روانشناسی:

وظایف یک روان شناس با توجه به محل اشتغال و مدرک تحصیلی اش متفاوت است اما به طور کلی وظایف او عبارت اند از :

در سطح کارشناسی ، روان شناس اغلب:

  • از بیماران مراجعه ککنده به کلینیک شرح حال می گیرد،
  • از تست های روان شناسی استفاده می کند؛
  • نوع بیماری و مشکل مراجعه کننده را تشخیص می دهد.

در سطح کارشناسی ارشد و دکترا، روان شناس بالینی:

  • در دانشگاه تدریس میکند؛
  • به پژوهش می پردازد ؛
  • در زمینه های مختلف خانوادگی؛ ازدواج و… مشاوره می دهد؛
  • نوع بیماری و مشکل مراجعه کننده را تشخیص می دهد؛
  • بیماری های روحی و روانی ر درمان می کند. روان شناس کار بالینی انجام می دهد و با این گونه بیماران سرو کار دارد؛
  • به اشخاص در حال طلاق ُیا افرادی که به دلیل از دست دادن عزیزی به مشکلات روانی دچار شده اند،کمک می کند.

ایده آل های شغل روانشناسی:

روانشناس ها دید باز تری نسبت به زندگی و مشکلات آن دارند و با دانش و تجربه ای که پیدا می کنند ، زندگی بهتری خواهند داشت .

محدودیت های شغل روانشناسی:

در کشور ما بسیاری از حوزه های تخصصی روان شناسی ، ناشناخته باقی مانده اند و حتی حوزه های معروف و شناخته شده ای چون «روان شناسی بالینی » هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده اند. حتی موسسه های دولتی و خصوصی هم از نقش متخصصان روان شناسی در پیشرو کارهایشان اطلاع چندانی ندارند. فراموش نکنید که روان شناس ها ممکن است پس از مدتی کار کردن با افراد بیمار و مراجعه کنندگان دچار خستگی و فرسودگی شغلی (خستگی بدنی، هیجانی و ذهنی) شوند.

اهمیت شغل روانشناسی:

هر اندازه که جامعه پیچیده تر می شود ، روان شناسی نیز نقش مهم تری در حل مسائل انسان ها پیدا می کند، تا جایی که که امروزه با حوزه های جدیدی مثل روان شناسی مهندس و روان شناسی محیطی روبه رو هستیم . در مجموع ، وجود افرادی که قادر به تشخیص دادن و درمان بیمار های روانی باشند و بتوانند به ارتقای سلامت روانی جامعه کمک کنند ، اهمیت زیادی دارد.

روانشناسی در کارشناسی دارای چهار گرایش بالینی ، آموزش کودکان استثنای ، صنعتی – سازمانی و عمومی است. روانشناسی بالینی به افرادی مه به رفتار های نابهنجار مثل افسردگی ،اظطراب و وسواس دچارند ، خدمات تشخیص و درمانی (روان درمانی) ارائه می دهد. این خدمت در سه زمینه تشخیص ، درمان و پیشنهاد روش های برای پیشگیری از معظلات و ناهنجاری های رفتاری ارائه می شود. کار روانشناس صنعتی- سازمانی  نیز به کارگیری یافته های روان شناسی در تمام محیط های کاری است؛ یعنی درباره اینکه محیط کار چگونه باید باشد تا بهتری بازدهی را داشته باشد یا چه متغیر های در ارتباط کارفرما کلیات روانشناسی می پردازد و روان شناسی و آموزش کودکان استثنای کاربرد یافته های روانشناسی در رابطه با کودکان استثنایی ( تیز هوشان ومعلولان جسمانی) است . نکته مهم این است که روانشناسان اصلا مجاز به تجویز دارو نیستند ؛ در حالی که دارو و روان درمانی اساس درمان و روان پزشکی است و روان پزشکان مجاز به تجویز دارو هستند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شغل روانشناسی:

برای یافتن پاسخ سوال هایتان به دانشکده های روانشناسی و علوم تربیتی ، بیمارستان های روانی و کلینیک های خصوصی و دولتی ، انجمن روان شناسان ایران ، و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره مراجعه کنید.

لطفا سوالات و اطلاعات خود را در قسمت نظرات با ما و دوستانتان به اشتراک بگذاریدwww.mivezendegi.ir

میوه زندگی در شبکه های اجتماعی

28 نظر در “روانشناسی(معرفی رشته و شغل)

  1. yasaman گفت:

    سلام من کنکوری هستم دوست دارم رشته روانشناسی بخونم اما خیلیا دلسرم میکنن که روانشناسی خوب نیست و تربیت معلمی خوبه بعضی اوقات گیج میشم میشه کمکم کنین

    1. سلام خدمت شما
      انتخاب رشته کنکور به خیلی شرایط بستگی داره شما باید ببینید کدوم به استعداد وعلایق شما مربوط میشه خب طبیعتا روانشناسی احتیاج به کار بیشتر داره و بعد از فارغ التحصیلی شاید پیدا کردن کار و البته تاسیس کلینیک کمی سخت باشه ولی تربیت معلم بعد از تحصیل شما شغلی دارید که می تونید درکنارش کارهای روانشناسی هم انجام بدید
      من خودم هم معلم هستم و هم مشاور-به نظرم تربیت معلم اگر تونستید بخونید ولی مقطع ارشد روانشناسی بخونید اینجوری می تونید در کنارش کار معلمی وقت های خالی رو توی حیطه روانشناسی کار کنید و اگرم روزی دیدید که معلمی رو دوس ندارید راحت میزارید کنار-ولی خب قبولی تربیت معلم بشدت سخت شده
      به نظرم به طور کلی برای تربیت معلم بخونید ولی اگر رتبتون نرسید میتونید روانشناسی یا مشاوره قبول بشید و ادامه بدید
      موفق باشید

  2. فاطمه گفت:

    سلام من امسال کنکوردارم و به روانشناسی علاقه دارم ورشتم انسانیه میگن بایدتجربی خونده باشی وگرنه برات سخت میشه
    لطفامیشه یکم راجب این توضیح بدین
    بعدم اگه میشه بگین رشته سختیه یانه چون من واقعاعلاقه دارم ممنون

    1. باسلام خدمت شما
      در مورد سوالی که می فرمایید چون بیشتر درس های رشته روانشناسی حفظیات هست ربطی نداره که حتما لازم باشه از تجربی وارد بشید
      با انسانی هم میتونید به راحتی روانشناسی قبول بشید رشته روانشناسی تا لیسانس خیلی سخت نیست ولی لازمه حتما حتما حداقل تا ارشد و دکتری ادامه بدین کارگاه زیاد برید و کتاب جانبی بخونید و قبل از همه این کارها فیلد کاری خودتون رو مشخص کنید
      علاوه بر روانشناسی رشته مشاوره هم خوب هست
      موفق باشید

  3. ناشناس گفت:

    روانشناسی درآمد داره؟

    1. بله بستگی به خود شما داره

  4. مهسا گفت:

    سلام آیا رشته روانشناسی درآمد داره؟

    1. سلام بزرگوار
      سوالتون یکم پیچیده هست درامد عمده روانشناس ها از کلینیک تامین میشه اگر توی کلینیک خوب کار کنید بله درامد داره ولی خب قدرت بیان در داشتن درامد اولویت داره

      1. حسین گفت:

        سلام توی روانشناسی زبان انگلیسیت خیلی باید خوب باشه؟؟؟

        1. سلام دوست عزیز
          برای پیشرفت در مقاطع بالاتر چون منابع اکثرا انگلیسی هستند لازم میشه الان احتیاجی به زبان ندارید مثلا من خودم اکثر مقالاتی که می نویسم از متون انگلیسی و سایت های انگلیسی زبان هست
          موفق باشید

  5. حسین گفت:

    سلام من ثبت نام کردم دانشگاه غیر انتفاعی رشته ی روانشناسی.حتما باید زبان انگلیسیت درسطح بالا باشه؟! چون زیاد علاقه به زبان ندارم.به همین دلیلم یه کم میترسم

    1. نه عزیز خیلی لازم نیست

  6. فاطمه علی دوست گفت:

    با سلام . ببخشید من تو کنکور ۹۹ رتبه ۳۲ منطقه ۳ رو آوردم ، میخواستم رشته روانشناسی رو انتخاب کنم اما هرکس شنید گفت شغل بد و اعصاب خورد کنیه آدم با معلول ها و افراد دارای مشکل روانی کار میکنه و افسرده میشه بیشتر این نظر دهنده ها هم کسانی بودن که تو دانشگاه آزاد تا لیسانس خونده بودن و وترک تحصیل کردن . الان دیگه حس میکنم از این رشته دلسرد و متنفر شدم ،لطفا راهنماییم کنید .

  7. فاطمه علی دوست گفت:

    سلام من تو کنکور ۹۹ رتبه ۳۲ منطقه ۳ انسانی رو آوردم ، میخواستم برم روانشناسی اما هر کی رو دیدم – که عمدتا در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد ترک تحصیل کرده بودن و یک نفر هم که کار میکرد گرایشش کودکان استثنائی بود – بهم گفتم که تو این رشته با افراد افسرده و یا معلول و یا دارای اختلال روانی کار میکنی و افسرده میشی ، همین باعث شده که من از این رشته دلسرد و متنفر بشم ،لطفا راهنماییم کنید .

    1. سلام بزرگوار
      اگر روانشناسی بخونید کاملا به خودتون مربوط میشه که چقدر قوی باشید و بازاریابی کنید و به هیج وجه با معلول ها و یا اختلال دارها فقط طرف نیستید من خودم ارشد مشاوره خانواده دارم ولی انتخاب کردم با کودکان و نوجوانان کار کنم فیلد تحصیلی و رفتاری و خیلی هم راضی هستم چون اختلالات را اصلا خوشم نمیومد به نظرم اگر واقعا اهل مطالعه و رشد و یادگیری به همراه شناخت انشان هستید رشته خوبی هست به شرطی که با شروع تحصیل داخلش کار کنید اگر تحصیل کردید منم تا حدودی میتونم کمکتون کنم حتما بهم پیام بدید تا روند رشد رو براتون بگم
      موفق باشید

  8. فاطمه گفت:

    سلام من نمیدونم بین روانشناسی و فیزیک کدومو انتخاب کنم لطفا راهنماییم کنید

    1. سلام بزرگوار اگر احتیاج به مشاوره دارید میتونید به دایرکت ایستاگرام میوه زندگی پیام بدین

  9. zahra گفت:

    سلام روزبخیر ببخشید بین رشته های روان شناسی و مدد کاری .تربیت معلم کدومشون بازکارش بهتره درآمد بالایی داره؟واقعا موندم کدوم و بزنم لطفا راهنماییم کنید.

    1. سلام و درود
      در رشته های تربیت معلمی شما تضمین کار دارید و بورسیه دولت میشید و حقوق ماهیانه می گیرید ولی در رشته های روانشناسی و مددکاری درامد شما بسته به فعالیت خودتون هست

  10. امین گفت:

    سلام خسته نباشید
    آی روانشناسی درامد خودش را باید خودش تامین کند؟ یا دولت هم حقوق میدهد؟
    کدام دانشگاه برای رشته روانشناسی بهتر است؟
    فرض اینکه یک روانشناس مطب باز کند و مدرک فوق لیسانس داشته باشد روزی 5بیمار داشته باشد ماهیانه چقدر حقوق میگیره؟
    لطفا نگین بستگی داره یک عدد بگین!

    1. سلام ارادت
      باید خودش تامین کنه مگر برای سازمانی کار کنه
      دولت به کسی حقوق میده که کارمندش باشه مثلا کارمند اموزش و پرورش…
      دانشگاه علامه و دانشگاه تهران و اصفهان
      الان هزینه یک ساعت مشاوره 230هست برای مدرک ارشد خودتون حساب کنید
      موفق باشی…

  11. Fatemeh گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    برای تحصیل در رشته روانشناسی و دانشگاه های تاپ تهران بهتره رشته دبیرستان تجربه باشه یا انسانی؟ با توجه به ظرفیت های اختصاص داده شده در دانشگاه ها منظورمه

    1. سلام ارادت
      تاجایی که آگاهی دارم از زیرگروه انسانی بهتره

  12. سارا گفت:

    سلام و عرض ادب . جناب نیازی از این خاطر که بعد معلمی شما مشاور شدین میخواستم به عنوان کسی که در این کار شاغل هست برای من توضیح بدین که چطور شغلی هست چه سختی های داره توی فضای دانشگاهی اش مراحلشو که پشت سر گذاشتین چطور بوده چه فرصت های شغلی داره چون به رشته روانشناسی علاقه مند هستم و هرچقدر اطلاعات در این باره جمع میکنم باز هم یه نگرانی دارم هرچند میدونم چیزای که پرسیدم نسبی هست و بستگی به توانایی های هر فرد داره ولی از اون جایی که نمیتوونم حضوری با چنین افردای مثل شما صحبت کنم و سوال هامو بپرسم تصمیم گرفتم از شما بپرسم .

  13. سارا گفت:

    سلام و عرض ادب . جناب نیازی از این خاطر که بعد معلمی شما مشاور شدین میخواستم به عنوان کسی که در این کار شاغل هست برای من توضیح بدین که چطور شغلی هست چه سختی های داره توی فضای دانشگاهی اش مراحلشو که پشت سر گذاشتین چطور بوده چه فرصت های شغلی داره چون به رشته روانشناسی علاقه مند هستم و هرچقدر اطلاعات در این باره جمع میکنم باز هم یه نگرانی دارم هرچند میدونم چیزای که پرسیدم نسبی هست و بستگی به توانایی های هر فرد داره ولی از اون جایی که نمیتوونم حضوری با چنین افردای مثل شما صحبت کنم و سوال هامو بپرسم تصمیم گرفتم از شما بپرسم .

    1. سلام ارادت
      پی وی تلگرام پیام بدین تا براتون توضیح بدم
      موفق باشید

  14. سلام وقت بخیر
    من سال اخر راهنمایی هستم و انتخاب رشته دارم و علاقمم تو علوم انسانی به روانشناسی کودکان و نوجوانان میبینم
    یعنی از علاقم هرچی بگم کم گفتم
    ولی خب استرس شدیدی دارم برای قبولی و سختیاش میترسم قبول نشم و نتونم تو کنکور اون نمره قبولیو بیارم و یا بازار کار خوبی نداشته باشه
    از طرفیم به تجربیم علاقه دارم ولی باز میترسم موندم سره دوراهی
    میشه راهنمایی کنید لطفا وقت زیادی ندارم

    1. سلام ارادت لازمه حتما مشاوره داشته اباشیم تا عمیقا بررسی بشه و بتونم راهنمایی کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
سبد خرید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من