مرغداری(معرفی شغل،رشته های مرتبط،بازار کار،مزایاو معایب)

دسته بندی ها : تولیدی, معرفی مشاغل 3 مهر 1398 عباس نیازی 5212 بازدید
شغل مرغداری

شغل مرغداری

شغل مرغداری

شغل مرغداری

شغل مرغداری(معرفی شغل،رشته های مرتبط،بازار کار،مزایاو معایب)

با توجه به رشد روز افزون جمعیت انسانی در جهان و افزایش نیاز روزانه جامعه بشری به پروتئین حیوانی از یک طرف و نیز محدود بودن منابع طبیعی و امکانات جهت پرورش به روش سنتی از طرف دیگر، بشر از دیرباز به فکر احداث واحد های پرورش صنعتی دام و طیور برای رفع نیاز های خود افتاده است. با توجه به اهمیت مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ در سلامت فکری و جسمی افراد جامعه، تقریباً تمام کشور های جهان برنامه هایی برای افزایش مصرف سرانه محصولات طیور دارند. تامین پروتئین مورد نیاز کشور همواره از عمده ترین مشکلات اقتصادی بوده است. در شرایط فعلی نیاز های غذایی انسان ها از طریق تولیدات گیاهی یا دامی برطرف میشود. تولیدات دامی بهترین منبع تامین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری است. به سبب اهمیت این امر، امروزه در کشور های پیشرو جهان شاهد پیشرفت های شگرف تکنیکی در تامین منابع پروتئین هستیم. با توجه به موارد یاد شده، نیاز به این شغل و جایگاه آن در جامعه مشخص میشود. به دانش و مهارت پرورش و نگه داری انواع مرغ و جوجه های یک روزه به منظور تولید جوجه های گوشتی، مرغ تخم گذار و مرغ مادر(مرغداری)میگویند.

مرغدار چه کسی است؟

(مرغدار) کسی است که مهارت و دانش تشخیص انواع مرغ، نحوه پرورش و نگه داری از آن ها، نحوه به کار گیری لوازم مورد نیاز در مرغداری، خرید و فروش مرغ، پیشگیری و مبارزه با آفات و بیماری های آن ها را دارد.

مرغدار چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

فرد مدیری باشد: مرغدار باید توانایی مدیریت کارکنان و بازاریابان مجموعه خود را داشته باشد و نظم را در محیط برقرار کند تا بتواند بیشترین سود را به دست آورد.

تلاش و پشتکار داشته باشد: این حرفه نوعی خوداشتغالی است؛ پس به پشتکار زیادی نیاز دارد. یک مرغدار موفق، به خصوص در شروع کار، باید دائماً در محل مرغداری حاضر شود و همه امور را زیر نظر داشته باشد.

صبور و با حوصله باشد: ممکن است مرغ ها بیمار شوند یا مشکلاتی در کار پیش بیاید. رونق مرغداری هم تدریجی است و در چند ماه اول صورت نمیگیرد. پس مرغدار باید صبور باشد تا بتواند نتیجه لازم را بگیرد.

چطور مرغدار شویم؟

هنرستان های کشاورزی: هنرستان های کشاورزی رشته ها و درس هایی مرتبط با طیور وجود دارد.البته در هنرستان رشته ای جداگانه برای پرورش طیور وجود ندارد ولی در رشته ماشین آلات کشاورزی در هنرستان درس هایی مرتبط با پرورش طیور وجود دارد

دانشگاه علمی کاربردی:رشته پرورش طیور در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی- کاربردی کشور

دوره های وزارت جهاد کشاورزی:دوره پودمانی وزارت جهاد کشاورزی را بگذرانند. این کار به سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات لازم و آماده کردن محیط برای پرورش مرغ و تولید تخم مرغ نیاز دارد.

چطور مرغدار موفقی شویم؟

هر چه تجربه و سرمایه شما در این کار بیشتر باشد، ظرفیت واحد های تولیدی شما افزایش میابد و این، به معنای پیشرفت و ارتقای کاری شماست. فراموش نکنید که تحصیلات دانشگاهی هم در توسعه کار و پیشرفت حرفه ای شما موثر است.

چگونه می توانیم مرغداری را شروع کنیم؟

در گذشته، مرغداران بنابر سلیقه و ابتکار خود ساختمانی ساده را برای پرورش مرغ در نظر میگرفتند و شروع به کار می کردند؛ در حالی که امروزه بر اثر پیشرفت بسیار سریع مرغداری ، شیوه های خاصی در ساختن لانه متداول شده است.

در ساختمان مرغداری باید اصولی مانند حرارت، تهویه و نور مناسب برای مرغ ها در نظر گرفته شود(بهتر است مرغداری به گونه ای ساخته شود که بعد از ده تا پانزده سال بتوان تغییراتی متناسب با پیشرفت های روزمره در ساختمان آن ایجاد کرد). امروزه در ایران معمولاً از لانه های سوله استاندارد استفاده می کنند که کف آن را با خاک اره پوشانده اند.

مرغداری از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

مرغداری از بخش های متعددی چون انبار دانه، بخش لاشه سوز، و بخش قرنطینه برای مرغ های بیمار تشکیل میشود که هر کدام شرایط و امکانات خاص خود را دارد. معمولاً دفتری نیز برای امور خرید و فروش در نظر گرفته میشود. مرغداران با واحد های با کشتار صنعتی، شرکت تعاونی مرغداران(برای تهیه دارو و دانه)، فروشندگان آزاد و توزیع کنندگان، مکانیک های ماشین آلات برق رسانی، باغ داران(برای فروش کود به آنها)، مرغ فروشان داخل شهر، رانندگان ماشین های سنگین و سبک برای انتقال دانه و حمل مرغ به کشتارگاه و حمل کود مرغ در ارتباط اند.

مرغداران چه مسئولیت هایی دارند؟

  • خرید مرغ های مادر برای تخم گذاری
  • تهیه دانه و نظارت بر آب مورد استفاده مرغ ها و سرکشی مداوم به سالن ها
  • رعایت اصول بهداشتی در محیط های سرپوشیده
  • نظارت بر کار کارگرانی که از مرغ ها نگه داری میکنند
  • تنظیم دمای مناسب در فصول گرم و سرد و تهیه وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسب هر فصل
  • واکسن زدن به مرغ ها در زمان مناسب و جدا کردن مرغ های بیمار از سالم ها.

محاسن شغل مرغداری:

به دلیل بالا رفتن قیمت گوشت قرمز و از سوی دیگر به سبب پروتئین زیاد و قیمت پایین گوشت سفید، مصرف مرغ بسیار بالا رفته و این به معنای استقبال از این گوشت و نیاز جامعه به تولید بیشتر آن است. از آنجا که ایران رتبه هشتم را در میان کشور های تولیدکننده گوشت مرغ دارد، آینده کاری این شغل روشن و خوب است.

معایب شغل مرغداری:

از آنجا که این شغل با موجودات زنده سر و کار دارد، امکان انتقال بیماری های ویروسی و میکروبی برای شاغلان آن یک تهدید محسوب میشود. از طرف دیگر، وابستگی زیاد مواد اولیه مرغداری به واردات باعث میشود که هر گونه نوسانی که از نظر مقدار و قیمت این مواد در بازار های جهانی به وجود میاید، به سرعت در بازار تولیدات طیور ایران تاثیر بگذارد.

لطفا سوالات و اطلاعات خود را در قسمت نظرات با ما و دوستانتان به اشتراک بگذاریدwww.mivezendegi.ir

عباس نیازی

عباس نیازی هستم کارشناسی ارشد مشاوره خانواده،یک معلم و یک مشاور در سایت میوه زندگی یاد می گیریم که با تکنیک های ساده و کاربردی چطور از نظر تحصیلی و رفتاری و ارتباطی رشد کنیم

عضو کانال تلگرام شو تا پست ها و وویس های جدید رو اول از همه ببینی عضویت در کانال

فکر میکنم از این مقالات هم خوشت میاد

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0